Kursdaten von GOYAX.de

500 Euróból egy év alatt 5000 Euró

Fundamentális és technikai elemzéssel, a tömegpszichológia, valamint a világgazdaság,- és a politikai események hatásainak figyelembevételével próbálok megfelelő tradinglehetőségeket CFD indexekre, részvényekre és devizapárokra feltárni. Bővebb információk a CFD-ről a "Mi a CFD?" nevezetű linken találhatóak. Célom, hogy 500 Euróból a következő év végére 5000 Eurót csináljak. Minden egyes lépésemet, hogy mit és miért csináltam, közzé teszem. Szeretném megmutatni, hogy a megfelelő stratégiával ez megvalósítható. A tradinglehetőségek főleg a külföldi piacokra fognak koncentrálódni. A részvényeknél az adás-vétel által keletkezett kezelési költségek, ill. az indexeknél és a devizapároknál a spreadek lesznek figyelembe véve. A trading depó 2011.01.03.-én lép érvénybe.

Trading depó

2011.01.26. 18:34 | Liph | Szólj hozzá!

 Három új pozíciót nyitottam. Talán kezdeném a rizikósabbal. Kettő long pozíció lett 17,975-nél a VIX, azaz a Volatility Indexre megnyitva. Stop: 17,649. A VIX Index az S&P500 várt volatilitását, vagyis a piac változékonyságát tükrözi. Az indexet a félelem indexnek ("fear and greed indicator”) is nevezik a befektetők (ha a VIX magas értéket vesz fel, akkor általánosságban kockázatkerülés jellemzi a befektetőket, nagy a félelem és a bizonytalanság a piacokon). A VIX Index jó képet fest a piaci kedélyállapotról. Ha túl magas értéket vesz fel a VIX Index, jellemző a pesszimizmus, azaz az eladói oldal dominanciája jellemző a piacokra, ha alacsony, többségében vannak az optimista vásárlók. Szélső értékek esetében azonban célszerű résen lenni, trendforduló előszele lehet a szélsőséges VIX érték. Ahogy az egy éves charton is látható, jelenleg relatív alacsony szinten van.  

kép forrása: www.marketwatch.com

 

Ma este teszik közzé az amerikai FED legutóbbi jegyzőkönyvét, amelyből várhatóan további részletek ismerhetők meg a jegybankárok mennyiségi lazítási elképzeléseivel kapcsolatban.  A jelentés várhatóan fokozódó mozgást hozhat a piacra, valamint ismét növekedhet a VIX értéke.

A második ügylet a már régebbről bemutatott IBEX 35 index-el lett végrehajtva. Egy darab short pozíciót nyitottam meg. Stop: 10744,4. Az elmúlt két hét alatt az Index több mint 10%-al tudott emelkedni, miután szerencsésen jegyezték az 5 éves spanyol államkötvényeket. A problémák ezzel még nem oldódtak meg. Rövid távon kisebb-nagyobb korrekcióra számítok.

Az utolsó ügyletet pedig az EUR/USD devizapárral tettem meg. 10000 EUR értékben lett egy long pozíció megnyitva.  Stop: 1,36556. A charton szépen látható, hogy az árfolyam a napok óta tartó emelkedő csatornában mozog.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr372616167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása