Kursdaten von GOYAX.de

500 Euróból egy év alatt 5000 Euró

Fundamentális és technikai elemzéssel, a tömegpszichológia, valamint a világgazdaság,- és a politikai események hatásainak figyelembevételével próbálok megfelelő tradinglehetőségeket CFD indexekre, részvényekre és devizapárokra feltárni. Bővebb információk a CFD-ről a "Mi a CFD?" nevezetű linken találhatóak. Célom, hogy 500 Euróból a következő év végére 5000 Eurót csináljak. Minden egyes lépésemet, hogy mit és miért csináltam, közzé teszem. Szeretném megmutatni, hogy a megfelelő stratégiával ez megvalósítható. A tradinglehetőségek főleg a külföldi piacokra fognak koncentrálódni. A részvényeknél az adás-vétel által keletkezett kezelési költségek, ill. az indexeknél és a devizapároknál a spreadek lesznek figyelembe véve. A trading depó 2011.01.03.-én lép érvénybe.

Globális élelmiszer index rekordmagasságon

2011.01.06. 18:13 | Liph | Szólj hozzá!

Az Egyesült Nemzetek riadót fújtak, miután az élelmiszerárak decemberben rekordmagasságba szöktek. A jelenlegi helyzet rosszabb, mint  a 2007 és 2008 közötti élelmiszerválság alatt. Az emelkedésnek a vége nem látható. Az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) adatai szerint, szerdán az árindex (amely a tejtermékek, rizs, búza és kukorica árát tükrözi) 215 pontra emelkedett, ezzel meghaladva az élelmiszer-válság alatt kialakult értéket. Bár az FOE még nem akar újabb krízisről beszélni, a helyzet igen rosszul néz ki. A magas élelmiszer árak főleg a feltörekvő- és  a fejlődő  országokat érintik, amelyekben már nem egyszer számos felkelés tört ki. Egyre nagyobb annak a veszélye, hogy ezek az országok már nemigen fogják tudni a megfelelő mennyiségű alapanyagokat megszerezni (mint pl. a búzát). A búza árfolyama 2010-ben 47%-ot emelkedett, a rossz termési kilátások miatt, mint pl. Oroszországban.  A kedvezőtlen időjárás mellett a gyenge dollár (a legtöbb élelmiszer termékeket dollárban veszik-adják) hatása miatt emelkedett ennyire az élelmiszerek árfolyama, ami főleg az U.S. Federal Reserve ultra-laza monetáris politikájának köszönhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép forrása: http://www.fao.org

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr132565573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.