Kursdaten von GOYAX.de

500 Euróból egy év alatt 5000 Euró

Fundamentális és technikai elemzéssel, a tömegpszichológia, valamint a világgazdaság,- és a politikai események hatásainak figyelembevételével próbálok megfelelő tradinglehetőségeket CFD indexekre, részvényekre és devizapárokra feltárni. Bővebb információk a CFD-ről a "Mi a CFD?" nevezetű linken találhatóak. Célom, hogy 500 Euróból a következő év végére 5000 Eurót csináljak. Minden egyes lépésemet, hogy mit és miért csináltam, közzé teszem. Szeretném megmutatni, hogy a megfelelő stratégiával ez megvalósítható. A tradinglehetőségek főleg a külföldi piacokra fognak koncentrálódni. A részvényeknél az adás-vétel által keletkezett kezelési költségek, ill. az indexeknél és a devizapároknál a spreadek lesznek figyelembe véve. A trading depó 2011.01.03.-én lép érvénybe.

Megjósolható lett volna az esés?

2010.11.17. 12:21 | Liph | Szólj hozzá!

 

Ha csak technikai elemzést végzünk, azon belül a Fibonacci Retracement segítségével vizsgáljuk meg az S&P 500-at, egy igen érdekes ábrát kapunk. Evvel előrelátható volt a már pár napja tartó esés. A következő támasz nagyjából 1120 pontnál található. Véleményem szerint most érdemes lenne, az indexre egy shortpozíciót nyitni, amelyet 1215 pontnál lebiztosítanék.

Nagyobb piaci felfutások vagy éppen lejtmenetek után rendszerint konszolidálódni szokott az árfolyam, mielőtt folytatná útját. A fibonacci szintek segítségével ezen korrekciók mértéket lehet előre jelezni. Rendszerint 38.2 vagy maximum 61.8-as szinteknél szokott a korrekció fordulni és a tendencia folytatódni. Ha a 2/3-os szintnél nagyobb a korrekció mértéke akkor már trend fordulóról beszélünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr362454638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása