Kursdaten von GOYAX.de

500 Euróból egy év alatt 5000 Euró

Fundamentális és technikai elemzéssel, a tömegpszichológia, valamint a világgazdaság,- és a politikai események hatásainak figyelembevételével próbálok megfelelő tradinglehetőségeket CFD indexekre, részvényekre és devizapárokra feltárni. Bővebb információk a CFD-ről a "Mi a CFD?" nevezetű linken találhatóak. Célom, hogy 500 Euróból a következő év végére 5000 Eurót csináljak. Minden egyes lépésemet, hogy mit és miért csináltam, közzé teszem. Szeretném megmutatni, hogy a megfelelő stratégiával ez megvalósítható. A tradinglehetőségek főleg a külföldi piacokra fognak koncentrálódni. A részvényeknél az adás-vétel által keletkezett kezelési költségek, ill. az indexeknél és a devizapároknál a spreadek lesznek figyelembe véve. A trading depó 2011.01.03.-én lép érvénybe.

Májusi déjá vu?

2010.11.16. 18:25 | Liph | Szólj hozzá!

A mostani helyzet hasonlít a májusihoz. Május elején, az amerikai indexeken egy hosszú momentumlovaglást követően, első nagyobb gyengülések mutatkoztak.  Az eladási hullám oka az egyre fokozódó euróövezeti válság, beleértve a hétvégi krízisgyűlés összehívása egy megfelelő mentőcsomagról volt.

Akkoriban még csak a görögökről volt szó, miközben most már az ökonómiailag fontosabb írekről. Emellett sokan tartanak attól, hogy akár Portugáliát és Spanyolországot is utoléri ez a „járvány”. Görögország idáig még el tudta fogadtatni „csalárdságait”, de a becsületesebb spórolós Írországnak ez már nem lehetséges.

Májusban egyetlen egy nagyobb eladási megbízás, egy közepesen nagy amerikai részvényalaptól, amely a long pozícióját több kisebb  short SP-500 mini future-rel bebiztosítani próbálta, indította el az egész lavinát. Az egész a High-frequency tradinggel (számítógépes algoritmusok által vezérelt kereskedés) lett felgyorsítva.

Most már léteznek ún. trading corps-ok, amelyek korlátozzák az egyes részvények napi veszteségét (-10%), de egy kereskedési kiesés az amerikai futerek-nél pánikeladásokhoz vezethetnének, amelyek magukkal rántanák az ázsiai szektorokat.  Emellett a nyersanyagok árfolyama, ahogyan már tegnap is írtam, esésnek indult.

Megítélésem szerint most vigyázni kell a long pozíciókkal, beleértve az EUR/USD devizapárat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://tozsdevilag.blog.hu/api/trackback/id/tr92453058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása